Zapečeni njoki sa špinatom
Sastojci:
- 200g špinata
- 400g vrhnja za kuhanje
- 1 crvena paprika
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- pola šalice listića bosiljka
- 600g krumpira
- 1 jaje
- glatko brašno
- 1 žlica maslinova ulja
- mješavina suhih začina
- prstohvat soli
- 125g mozzarelle
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
Umak :
Njoki :
Priprema:
Skuhajte krumpir pa ga protisnite i ohladite. Dodajte preostale sastojke za njoke i umijesite tijesto. Podijelite ga na nekoliko dijelova pa oblikujte duguljaste valjke. Narežite ih na manje komade te njoke skuhajte u posoljenoj vodi. Ugrijte tavu, dodajte ulje te popržite luk i papriku. Umiješajte češnjak pa pržite minutu i dodajte nasjeckani špinat. Pirjajte pet do deset minuta dok ne nestane vode. Dodajte vrhnje i njoke. Neka sve zavri pa kuhajte desetak minuta. Začinite i umiješajte bosiljak. Pospite mozzarellom i kratko zapecite dok se sir ne otopi.