Špageti s dagnjama

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):

    • 600g dagnji
    • 450g špageta
    • 1 crveni luk
    • 2 češnja češnjaka
    • 5dl pelata
    • ¼ čili papričice
    • 0,5 dl bijelog vina
    • ½ limuna
    • 3 žlice nasjeckanog peršina
    • 3 žlice maslinova ulja
    • sol
    • papar

Priprema:

Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Limun narežite. Zagrijte ulje i na slaboj vatri u tavi tri-četiri minute pržite luk i češnjak uz miješanje. Dodajte rajčicu i čili te ostavite da lagano vrije jednu minutu. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. U umak dodajte dagnje i pirjajte 10-ak minuta. Umiješajte plodove i peršin, posolite i popaprite. Tjesteninu ocijedite, vratite je u lonac i pomiješajte s umakom. Prebacite u veliku zdjelu za posluživanje i poslužite.