Hrskavi štapići od tikvica

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 2 OSOBE):

    • ½ kg tikvica
    • ¼ šalice oštrog brašna
    • 1 šalica krušnih mrvica
    • ¼ šalice parmezana
    • 1 veliko jaje
    • prstohvat soli
    • mješavina začina „talijanski mix“ (bosiljak, origano, ružmarin, mažuran, sjemenke korijandra, timijan, krupno mljevena sušena crvena paprika, pahuljice– ova se mješavina može kupiti u dućanima, a možete koristiti i začine po vlastitom ukusu)

Priprema:

Operite tikvice i obrišite ih papirnatim ručnikom. Odrežite krajeve i narežite ih na štapiće debele otprilike centimetar. Ubacite ih u plastičnu vrećicu za čuvanje hrane u koju ste stavili brašno i sol, pa tresite vrećicu dok se brašno i sol ravnomjerno ne rasporede po štapićima od tikvica. Na velikom plitkom tanjuru pomiješajte mješavinu začina, krušne mrvice i parmezan, a u drugom, dubokom tanjuru, dobro umutite jedno jaje sa žličicom vode. Štapiće od tikvica brzo provucite kroz umućeno jaje i kratko kroz mješavinu začina, parmezana i krušnih mrvica. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na dno lima za pečenje stavite foliju i preko nje rešetku koja se inače koristi za hlađenje kruha, peciva, torti... Poslažite panirane štapiće od tikvica tako da između svakog ostavite slobodnog prostora kako biste omogućili cirkulaciju vrućeg zraka. Kad se pećnica zagrije, pecite ih 15-ak minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Vrijeme pečenja ovisit će o debljini štapića.