Biftek u zelenom papru
Sastojci:
- 6 odrezaka bifteka
- 2 žlice zelenog papra
- ½ dl konjaka
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica dijonskog senfa
- 1 žlica Worcestershirea
- 1dl slatkog vrhnja
- krupna morska sol
- papar u zrnu
PRIPREMITE (ZA 6 OSOBA):
Priprema:
Odreske bifteke očistite od žilica i osušite ih. Zdrobite papar u zrnu u mužaru ili vrećici uz pomoć valjka za tijesto i njime pospite bifteke s obje strane. Odreske pržite na žlici maslaca, najviše tri do pet minuta sa svake strane. Tada ih prelijte konjakom i zapalite. Kad se plamen ugasi, tek tada ih posolite, i to najbolje krupnom morskom solju. Odložite ih u aluminijsku foliju i zatvorite je. Neka tako isprženo meso odleži nekoliko minuta. U tavu u kojoj ste pržili meso sada dodajte senf, zeleni papar, umak Worcestershire i još pokoju kapljicu konjaka, promiješajte i prokuhajte. Umaku sada primiješajte preostali maslac i slatko vrhnje ih zagrijte uz neprestano miješanje. Umak prelijte preko mesa i odmah poslužite uz kriške prepečenog kruha.