Čokoladni mousse
Sastojci:
- 2 jaja
- 140g čokolade za kuhanje
- 30g maslaca
- 200ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
PRIPREMITE:
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite sa strane. Žumanjke pjenasto izmiksajte s dvije žlice šećera. Premjestite zdjelu sa žumanjcima nad lonac s vrelom vodom i kuhajte ih na pari nekoliko minuta, dok se ne zgusnu. Sklonite žumanjke s vatre pa im dodajte otopljenu čokoladu. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane da se malo ohladi dok pripremate snijeg. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg. Zatim izmiksajte i slatko vrhnje, ali ne prečvrsto. Neka šlag bude vrlo mekan. Čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu. Na kraju umiješajte i tučeno slatko vrhnje. Čokoladni mousse premjestite u zdjelice i spremite u hladnjak 2-3 sata. Ukrasite ih nekim ukrasima.